23.07.2024

Neste stasjon Tryvann?

desember 8, 2016 av  
Kategorisert under Norden, Oslo, Rapport, Subway

Det er tid for juleønsker og nå har Byrådet i Oslo kommet med et svulstig ønske. T-bane helt opp til Tryvann. Slik blir det debatt av. SubwayNerd har naturligvis sine tanker om dette. Disse skal nå presenteres.

At Julen nærmer seg er korrekt og ønsker er ikke ulovlig. Men er de gjennomførbare?

Enorme investeringer

Spørsmålet som har vært stilt tidligere og som igjen stilles fra før av er hvorvidt dette er lønnsomt eller ikke. Krefter innen Sporveien sier nei. De viser til at man ville trenge tilskudd på 1500 kroner per passasjer.
Man trenger ikke være BI-utdannet for å skjønne at dette kan bli svært kostbart. En annen ting er inngrepet i naturen i området rundt Tryvann og Frognerseteren.

Riktignok finnes det allerede idag en gammel trasè, men denne vil måtte oppgraderes sammen med en ny stasjon og strukturen som finnes. Det bør være del av en oppgradering av hele Holmenkollbanen.

På den andre siden argumenteres det med buss fra Voksenkollen og opp til Tryvann. Akkurat dette er ikke godt nok. Det er heller ikke argumentet om Tryvann Skipark. Fordi dette er veldig sesongbasert. Et helt nytt Tryvannstårn med eventuell restaurant er heller ikke godt nok argument.

Hva er godt nok da? En helhetelig plan. Man bør gjøre som i Coney Island utenfor New York. Bygge en fornøyelsespark som man knytter Tryvannstårnet og Vinterparken sammen med. Da har man et helårstilbud og godt nok argument. Noe som vil kreve milliardinvesteringer.

Hva med naturen?

En annen faktor er naturen innover i Nordmarka. Hvordan vil den ta dette? Man så med skrekk og gru hva som skjedde da ny Holmenkollbakke ble bygd. Dette er også faktorer Byrådet i Oslo og FrP sin meget overivrige representant bør ta inn over seg. Naturen er noe av det fineste med hele Holmenkollbanen.
Det må mer enn politisk vilje til, det må en helhetelig plan til.

SubwayNerd mener at før man i det hele tatt tenker på en ny stasjon, så bør man oppgradere hele Linje 1 sin nordlige trasè og slå sammen flere stasjoner, bygge ny stasjon på Diakonhjemmet og legge helt ny skinnegang. Stasjonene må gjøres om fra tre til seksvogners før dette i det hele tatt er noen vits.

Konklusjon: Først totaloppgradering og så en helhetelig plan for Tryvann. Gjerne samtidig.

Publisert  08.12.2016, 10:00
Oppdatert  08.12.2016. 10:30

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.