07.12.2023

Neste stasjon Tryvann?

desember 8, 2016 av  
Kategorisert under Norden, Oslo, Rapport, Subway

Det er tid for juleønsker og nå har Byrådet i Oslo kommet med et svulstig ønske. T-bane helt opp til Tryvann. Slik blir det debatt av. SubwayNerd har naturligvis sine tanker om dette. Disse skal nå presenteres.

En T-banering til besvær

april 16, 2016 av  
Kategorisert under Aktuelt, Norden, Oslo, Rapport, Subway

Helt siden 2006 har Ringen vært i T-banens system. T-baneringen har stort blitt forbundet med glede, fremkommelighet og nye muligheter. Etter Ruters omlegging av T-banens ruter har det blitt en annen tone.

Store sideforandringer

april 3, 2016 av  
Kategorisert under Norden, Oslo, Rapport, Subway

Søndag 3. april er en stor dag for T-banen i Oslo og Akershus. Linje 3 gjenåpnes og den første nye T-banestasjonen på 10 år åpnes. Oslo er nå helt likt med Stockholm med 101 T-banestasjoner. Rutetilbudet er lagt om og linjestruktur endret.

Den ulykkedesrammede Tunnelbanan

mars 28, 2016 av  
Kategorisert under Foto, Norden, Rapport, Subway

Stockholms Tunnelbana er ulykkesrammet. I disse tider hvor terroren nærmest står på dørterskelen så velger man å gjøre en del tiltak. For å hindre flere alvorlige ulykker og selvmordsbombere.

T-banen får nye ruter

mars 9, 2016 av  
Kategorisert under Aktuelt, Foto, Norden, Oslo, Rapport, Subway

3. april forandres rutekartet og rutetidene totalt. Nye Løren T-banestasjon åpnes og samme dag åpnes også Østensjøbanen. I den forbindelse har SubwayNerd laget en promovideo om det hele. I HD på en skjerm nær deg.

Mens man venter på våren

februar 24, 2016 av  
Kategorisert under Foto, Norden, Oslo, Rapport, Subway, Tanker

Vintertid er en litt spesiell tid. Det blir tidligere mørkt. Snø, is og holke er det som gjelder. Men SubwayNerd ligger ikke på latsiden fordet. I februar og mars filmes klipp til vinterserien man har på gang. Mens man venter.

På Nye Oppsal T-banestasjon

januar 15, 2016 av  
Kategorisert under Foto, Norden, Oslo, Rapport, Subway

Søndag 10. januar var en gledens dag for mange. Strekningen fra Godlia til Bøler ble da gjenåpnet. 3. april vil hele Østensjøbanen etter planen bli gjenåpnet. SubwayNerd har vært på tokt og kommer med sin første rapport fra Oppsal T-banestasjon.

Linje 3 er tilbake på skinner

januar 10, 2016 av  
Kategorisert under Aktuelt, Norden, Oslo, Rapport, Subway

Nesten ni måneders ventetid er endelig over. Idag åpnet Linje 3 med brask og bram på Bøler. Til tross for snøføyke og spådd kaos. En blanding av Kollenfest, glede og forventning. SubwayNerd var ikke tilstede på åpningen.

Linje 3 delåpnes til Bøler

desember 31, 2015 av  
Kategorisert under Aktuelt, Norden, Oslo, Rapport, Subway

Nesten åtte måneder er gått siden Linje 3 ble stengt for oppgradering. 10. januar 2016 er ventetiden over. Nye stasjoner står klare og strekningen frem til Bøler er klargjort. Det betyr ny skinnegang, sviller og solid overhaling av Linje 3.

Holmenkollbanen da og nå

desember 30, 2015 av  
Kategorisert under Aktuelt, Norden, Oslo, Rapport, Subway, Tanker

Det begynte alt sammen i 1898. Som forstadsbane. Den første i Norden i sitt slag. Den var også første jernbanelinje med elektrisk drift. 117 år senere lever den i beste velgående. Idag er den en del av Linje 1. Systemets eldste og mest utslitte linje.

Neste side »