23.07.2024

Stasjonenes helhet

april 24, 2016 av  
Kategorisert under Norden, Oslo, Subway, Tanker

Når april og 2016 er risset tydelig inn i T-banens almanakk, så kan man sette seg ned å tenke. Hvordan skal en T-banestasjon være? Hva mangler den? Sporveiens stasjoner er fine. Men de mangler to ting og det skal man ta opp i artikkelen.

Mens man venter på våren

februar 24, 2016 av  
Kategorisert under Foto, Norden, Oslo, Rapport, Subway, Tanker

Vintertid er en litt spesiell tid. Det blir tidligere mørkt. Snø, is og holke er det som gjelder. Men SubwayNerd ligger ikke på latsiden fordet. I februar og mars filmes klipp til vinterserien man har på gang. Mens man venter.

Hvordan få en mer effektiv T-bane?

januar 16, 2016 av  
Kategorisert under Subway, Tanker, Verden

Hver dag. Hver uke. Hvert år. T-banen går. T-banen står. Ett eller annet sted i vår vide verden. Uansett om man kaller det nettopp T-bane, Tunnelbana, U-Bahn, Metro eller Mètro. Hvorfor? Det er spørsmålet enhver reisene lurer på.

Metroen overvåkes

desember 31, 2015 av  
Kategorisert under Aktuelt, Oslo, Subway, Tanker, Verden

I takt med med et stadig farligere verdensbilde, så økes også sikkerheten. I Berlin, Wien, Brüssel, Paris, Chicago, New York City og Oslo øker man overvåkningen. Også på metroen. Kanskje særlig på metroen.

Holmenkollbanen da og nå

desember 30, 2015 av  
Kategorisert under Aktuelt, Norden, Oslo, Rapport, Subway, Tanker

Det begynte alt sammen i 1898. Som forstadsbane. Den første i Norden i sitt slag. Den var også første jernbanelinje med elektrisk drift. 117 år senere lever den i beste velgående. Idag er den en del av Linje 1. Systemets eldste og mest utslitte linje.

Det er alltid en T-bane som står

desember 9, 2015 av  
Kategorisert under Nerderier, Subway, Tanker, Verden

Verden vokser og er i stadig utvikling. I alle verdens storbyer finnes det metro. I alt er det 153 metrosystemer rundt om på kloden. Det betyr at en T-bane alltid går og en T-bane alltid står. SubwayNerd har sine tanker om dette.

Årets fangst og veien videre

desember 1, 2015 av  
Kategorisert under Foto, Norden, Oslo, Rapport, Subway, Tanker

Det går unna. Året er snart omme og SubwayNerd kommer med en liten oppsummering. 2015 har rast ut unna. Mye er gjort, men mye står igjen. Det å være en SubwayNerd kan være hektisk, men også sabla tregt. Forvirret? Fint.

Bygg mer unike T-banestasjoner

oktober 17, 2015 av  
Kategorisert under Aktuelt, Norden, Oslo, Subway, Tanker

– Når jeg vokste opp, var stasjonene helt unike! Den eldre herremannen jeg traff om dagen har rett i det. Javisst har det etterhvert begynt å skje ting på T-banefronten. Men han har rett. Dagens mal er for upersonlig.

På tå hev

oktober 11, 2015 av  
Kategorisert under Foto, Norden, Oslo, Subway, Tanker

SubwayNerd er ofte ute på tokt og tar bilder eller filmer. Iblant oppstår det også situasjoner man kunne vært foruten. Rapport fra felten? Nei, mer noen betraktninger. Iblant føler man seg som en «snok». På tå hev.

Høyt, lavt og hett

september 30, 2015 av  
Kategorisert under Foto, Norden, Oslo, Rapport, Subway, Tanker

Hva er det egentlig en amatørfotograf som SubwayNerd gjør i «felten»? Lusker han langs skinnegangen eller skremmer de reisende? I denne artikkelen kommer en forklaring og oppdatering.

Neste side »