29.03.2024

Det er alltid en T-bane som står

desember 9, 2015 av  
Kategorisert under Nerderier, Subway, Tanker, Verden

Verden vokser og er i stadig utvikling. I alle verdens storbyer finnes det metro. I alt er det 153 metrosystemer rundt om på kloden. Det betyr at en T-bane alltid går og en T-bane alltid står. SubwayNerd har sine tanker om dette.

I denne artikkelen blir de luftet.

Fordeler og ulemper

Ett eller annet sted i verden så går det en T-bane (metro) nå. Samtidig så står det en T-bane ett eller annet sted i verden. Hvorfor? Fordi alt er basert på teknologi, strøm og er en del av sårbar infrastruktur. Derfor skjer dette og det skjer mer eller mindre daglig. Hvordan vet man dette? Fordi det finnes varslingtjenester. Eksempelvis på steder som Twitter.

Strømbrudd, signalfeil og defekte togsett er de mest vanligste årsakene til forsinkelser og brudd i tjenesten. New York City Subway, LA Metro Rail, Ruter og London Underground er de fire selskapene som har mest forsinkelser i hele verden. Ganske utrolig og ganske frustrerende for de reisende.

Roten til problemet

For den reisende er slike forsinkelser og brudd i tjenesten svært frustrerende. SubwayNerd har merket seg at det ikke bare er NSB som sliter i Norge og mye av tiden i Oslo og østlandsområdet. Hvorfor? Det er to klare årsaker:

Slitent og utdatert signalanlegg: Ruter og Sporveien vet om dette. Men de er sørgelig avhengig av offentlige bevilgninger. Når disse uteblir er det lite ovebevisende bortforklaringer og unnskyldninger som gjenstår.

Manglende serviceinstilling: I Norge og Oslo er dette soleklar mangelvare. Man sliter også med dette i London, New York City og Los Angeles. Det handler først om å tjene penger. Samtidig som man vil spare penger. Systemer som trenger vedlikehold eller strengt tatt burde ha vært byttet ut, blir ikke prioritert.

Derfor blir det problemer. At politikerne og de som vedlikeholder tjenesten ikke ser dette klarere og er istand til å kommunisere med hverandre er en gåte. En av slaget som SubwayNerd ikke forstår seg på. Hver uke sliter Ruter med forsinkelser og signalproblemer på T-banen.

Roten til problemet ligger i manglende innstilling ovenfor de reisende. Også kjent som service. Man vet om problemet, men vil ikke være ved det eller ta tak i det. Enten fordi man ikke vil, kan eller få lov.

Fokus må endres

Politikere, stat, kommune og regjering verden rundt bør ha en ting felles i tankene: fremtid og det å være ett steg foran. Det innebærer å oppgradere systemene, vedlikeholde stasjoner og vognparker. Man må også jobbe hardere for å få ned forsinkelsen og brudd på tjenesten. Ikke mer unnskyldninger. Ha fokus på å levere tjeneste til kundene. Sett inntektene i annen rekke.

Funker ikke systemene, så blir det heller ikke inntekt. Fordi man kan ikke på den ene siden oppfordre folk til å la bilen stå, når metroen ikke virker eller kommer til avtalt tid. Det går ikke. Sporveien har helt siden 1966 og sin begynnelse levd i en boble. Før eller siden vil den sprekke.

Kunden har alltid rett: Betaler man for en tjeneste skal man også få den. Prisene burde ikke økes, men heller senkes. For der ligger faktisk hovedproblemet. Man ser seg blind i pengene og lar systemene forfalle.

Publisert  09.12.2015, 00:00
Oppdatert  09.12.2015, 00:30

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.