05.08.2020

Høyt, lavt og hett

september 30, 2015 av  
Kategorisert under Foto, Norden, Oslo, Rapport, Subway, Tanker

Hva er det egentlig en amatørfotograf som SubwayNerd gjør i «felten»? Lusker han langs skinnegangen eller skremmer de reisende? I denne artikkelen kommer en forklaring og oppdatering.

I lille Oslo by som er en del av minst like lille Norge skal ikke så mye til.

Høyt og lavt

Pakk sekken med litt fotostæsj. Litt niste og drikke hører også til. Og en ènfoters eller trefoters. Så går ferden til øst, vest, nord eller sør i byen hvor det er T-bane, T-banestasjoner og noe man kan filme eller ta bilder av. En glad amatør som i amatørfotograf er alltid på jakt etter motiver eller levende bilder. I en liten by i et lite land med fem millioner mennesker kan det være spesielt.

Til og med skummelt. Mest for dem, de reisende altså. Hvorfor? Det stopper likssom opp for folk flest ved selfies. Når man er ute så er følelsen ofte at deres tause kroppsspråk sier: «hva vil du? Hvorfor skal du ta bilde av meg nå? Nei dette er ikke lov!»

Der ligger også den generelle og skapte misforståelsen. SubwayNerd er ute etter gode bilder av T-bane, stasjoner og T-bane i bevegelse. Folk kommer med, men på så skånsomst mulig måte. Men dette forstår
veldig mange ikke. Rart i en tid hvor verden skal være så opplyst. I utgangspunktet altså.

SubwayNerd er høyt og lavt. At folk har kamerafrykt har han respekt for, men tar ingen skyld på seg. Det er ikke sånn at man løper etter folk med kamera. Man «løper etter T-banen med kamera».

Hett iblant

Når man skriver september og siste dag i måneden, så skulle en ikke tro at det er hett. Ikke med tanke på temperaturen ihvertfall. Dagene nå er flotte. Med temperatur så siktes det til at noen ansatte i en offentlig bedrift kan bli litt hissige. Selvom det er lov og dette er uskyldig.

Det kan sammenlignes med business eller politikk. De er avhengige av kunder eller velgere. Men allikevel har de rett, selvom systemet sier noe annet. Med dette henger jeg ikke ut noen eller noe, men gjør seg observasjoner. Noen ubehagelige episoder har det vært. Men til tross har det gått bra.

Dette takker jeg Gud for først og at folk flest til tross er mest fornuftige. Men igjen, i et lite land trenger man bare å ta bilder av spesielle temaer. Det er nok til å gi oppmerksomhet. Spør nå bare de som tar bilder av nordlys eller natur. Selv de blir sett på som særinger. Det blir SubwayNerd også.

I rute

Hvordan ligger det sånn an med bilder, stasjoner og levende bilder? Jo, i skrivende stund går det veldig bra. Fremover blir det mange kvelder med redigering, bildepusling og jobbing med SubwayNerd sine nettsider. Mens høstmørket senker seg, dagene blir kortere og varme boller såvel som varm kaffe, sjokolade eller toddy aldri har smakt bedre.

Kursen rettes mot 2016. Da blir sidene offisielt uoffisielt åpnet. Linje 3 kommer tilbake på kartet, T-banen skriver historie og første stasjonen på 10 år åpnes. Det er spennende tider i vente. SubwayNerd gleder seg og er klar for nye bilder. I .jpg og mp4 format. Noe annet er utenkelig.

Mens man drømmer om fan-trips slik man har i New York City på metroen der. Tenk så morsomt det hadde vært med de gamle T-1300 serie-vognene eller Holmenkollbanevognene. Nostalgi.

Publisert  30.09.2015, 00:40
Oppdatert  30.09.2015, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.