05.08.2020

MTR og oss?

januar 7, 2015 av  
Kategorisert under Norden, Oslo, Subway, Tanker

MTR er selskapet som driver Hong Kong Metro og som for alvor har satt metroselskapet på verdenskartet. Med sin punktelighet har det nå blitt en mal i metroverden. Selskapet drives også metroen i Stockholm. Nå snuser de på Flytoget og T-banen i Oslo.

Det får politikerne til å reagere. SubwayNerd har sine tanker om dette.

Prioriteringer

Det er først en fordel å understreke at SubwayNerd ikke er ansatt i MTR eller kjøpt/betalt for å løpe skumle kinsere sitt ærende. Slettes ikke. Det er heller spørsmål om prioteringer og hva man konkret vil. MTR eier for eksempel ikke metroen i Stockholm, men de drifter den. Forskjellen er ganske stor, når en begynner å se etter. Sånn langs skinnegangen.

Norske politikere snakker jo stadig om reformer. De elsker reformer. Det er omtrent et lite vanlig som Danmark. 1537. Kolonitid. Men stopp nå. Nerden skal ikke være eller bli politisk. Saken er den: man snakker for mye og gjør for lite. Politikere elsker å snakke. Nerden liker ikke snakk for snakkens skyld.

Ahusbanen. Ny Sentrumstunnel. Fornebubanen. Brutal, men nødvendig oppgradering av Linje 1. MTR vil handle. Nå. Politikerne vil vente. Spare penger. Fremtiden er nå og imorgen. Da funker ikke kulerammer, kalkulatorer og fjollete tomsnakk.

Må ta klare valg

Ap-politikeren Else May Botten mener det er galskap å selge Flytoget og T-banen til kineserne. Har de i det hele tatt snakket med MTR? SubwayNerd mistenker at ordet privatisering er det som skaper sinne her.
Ikke det faktumet at man vil prioritere utbygginger som er nødvendige. Utbygginger som man trenger nå. Som strengt ikke kan vente til 2016, 2017 eller 2020. Fordi man ikke vil, ikke kan eller ikke tør.

Norske regjerings og byrådspolitikere må bestemme seg. Vil man ha totalt trafikk-kaos eller vil man ha et profesjonelt kollektivsystem som binder byen sammen? Der hvor buss og trikk ikke kommer frem.
Det er på tide å ta klare valg og stå ved dem.

SubwayNerd mener: MTR og et effektivt drevet metrosystem er heller å foretrekke fremfor et offentlig system som faller fra hverandre. Fordi norske politikere ikke vil satse på fremtiden og bruke nødvendige midler til utbygging. MTR og oss? Tja, det må andre avgjøre. Man er åpen for det selv.

Publisert  07.01.2015, 18:00
Oppdatert  09.01.2015, 20:00

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.