23.04.2021

Fakta og annen info

mai 5, 2014 av  
Kategorisert under Subway

Hvorfor kalles det egentlig for metro og subway? Hvorfor har så og si alle verdens storbyer metro? Hva er årsaken til dette og hvor gammelt er systemet? Litt nyttige fakta, trivia og informasjon følger.

Spørsmål eller annet kan rettes til Kontaktskjemaet.

Begynnelsen

Det begynte med London i 1868 som bygde verdens første undergrunnssystem på skinnegang som var beregnet for tog og de første togene var dampdrevne tog. I takt med utbyggingen av stasjoner, strekninger og linjer ble utstyret modernisert. Begrepet metro er fra jernbanen og betyr et høykapasitets kollektivtransport system med hyppige avganger, høy servicestandard og et spredt-variert rutetilbud.

Stasjonene, skinnegangen og reiseveien er under bakken såvel som over bakken. Den er adskilt fra annen trafikk, deriblant jernbanen. 180 av verdens storbyer har idag Metro/T-bane i tettbebygde strøk hvor mye av strekningen går under tunnel.

Etterhvert har det blitt over 8.000 kilometer og 7.000 stasjoner på verdensbasis.

I alle storbyer

Metroen finnes i alle verdens storbyer og blant dem er: Berlin, Paris, London, München, Milano, New York, Los Angeles, Tokyo, Athen, Rio De Janeiro og Moskva for å nevne noen. I hele verden oppgraderes det og bygges ut for å møte det voksende behovet for kollektivtransport blant verdens befolkning. I årene frem mot 2030 vil byggeaktiviteten være massiv.

I norden finnes T-banen/Metroen i Oslo (som den eneste i Norden) og i Stockholm, København og Helsinki. T-banen i Oslo regnes fortsatt for å være blant det minste systemet i hele verden.

Hva er argumentet for å bruke metroen? Jo, det er miljøvennlig og gjør det mulig for folk å kunne reise rundt i verdens storbyer på en effektiv, kostnadsgunstig og trygg måte. Ulempene? Tunnelene. Mange har fobier for dem, soppvekst trives der som kan skape allergier. Det er også ofte trengsel og mye lommetyverier på metrosystemene.

Historikk

Kortfattet sett: så er historien til Metroen 146 år i skrivende stund. De eldste metrosystemene i verden er London Underground, Budapest Metro, Glasgow Subway, Paris Metro og New York Subway. En langt mer utfyllende artikkel om metroens historie finnes. Det er kostbart å drive metrosystemene som krever mye materiell og oppgraderinger.

Men gevinsten ligger ikke bare i pengene, men også i miljøet og er langt mer effektivt enn buss, trikk og biltrafikk på allerede overfylte motorveier og gater. Historisk sett er metroen en av de beste og mest smarte oppfinnelsene og investeringene som noensinne er gjort.

Litt fakta:

• Verdens 10 mest trafikkerte metrosystemer transporterer årlig 216 milliarder kunder.
• Ekspressmetroer blir mer og mer vanlig i verdens storbyer. I Oslo planlegges også en slik linje.
• 37 nye metrosystemer er under utbygging.
Seoul Metro er verdens lengste T-banesystem.
New York City Subway er verdens største med sine 468 stasjoner.
• Nyåpnede Salvador Metro er verdens minste med sine fem stasjoner.
Københavns Metro kjører 22 timer i døgnet på hverdager, hele døgnet i helgene og er førerløst.
• Det er kun to afrikanske byer som har Metro og de er: Kairo og Algiers.

HjemSubwayNerd

Kommentarfeltet er lukket.