19.04.2024

Ezekiel

mai 10, 2014 av  
Kategorisert under Foto, Oslo, Subway

Ezekiel? Hvis kallenavn er «Zeke». Du har kanskje hørt navnet før? Hva? Hvem? Hvordan? Kalt opp etter en viktig profet. Glinsende i gull og en skikkelig rakker av et like digitalkamera. Det var mitt i alt tredje digitalkamera. Mer spesifikt så er typen Canon Ixus 310 HS.

«Gullet» er nok et annet kjælenavn på dette med hendige arbeidsredskapet.

Annerledes og følsom

Oi, dette kunne vel likegodt ha vært beskrivelsen på en, tja: nerd? Muligens. Men nå snakker man altså om et kamera med meget trykkfølsom skjerm. Menyene var veldig enkle å bruke. Kjapp, ukomplisert og lett å bruke. Ypperlig! Akkurat slik man ønsker seg. Og det er virkelig enkelt å zoome eller finne gode vinkler. Dessuten krever det at man er stø på fingeren og finner de rette øyeblikkene.

Som med resten av riggen min, så er jeg Canonend så det holder. Dette var et gromkamera og det ble brukt primært til T-bane/metro/subway fotografering. Som sidekamera og «knips-og-løp-verktøy». Man lærte, feilet, tøyset, surret og erfarte underveis.

Dynamisk og glimrende

At det er forskjeller mellom et speilreflekskamera og digitalkameraer er klart. Noe annet ville være en direkte undredrivelse å hevde. Men det er en utmerket forskjell. Man pådrar seg heller ikke så mye oppmerksomhet. At man kan filme med det, var og èr viktig. Men ikke hovedgrunnen til at «Zeke» ble anskaffet. Et stort pluss derimot. At man kunne ta med seg kameraet i lommen er minst like vesentlig og veldig praktisk.

Det var med overalt frem til 22. august 2015. Da falt det (i bakken) i tjeneste og livet var ubønnhørlig slutt for en tro og tapper tjener. Med tungt hjerte tar SubwayNerd farvel. Tilbake er mange gode minner.

HjemFotoriggenSubwayNerd

Kommentarfeltet er lukket.