05.08.2020

Honnør til NHO

januar 10, 2015 av  
Kategorisert under Aktuelt, Norden, Oslo, Subway

NHO skriver og sier at de vil bruke et helt statsbudsjett på T-bane, Tog, Bussway og Bybane. Det er prisverdig og SubwayNerd skal dele sine synspunkter. Om veien frem mot 2040.
Om veien fra snakk til handling.

Første punkt er: legg vekk skissene og be om pengene.

Vi vil ha

I Norge er vi vant til å være søte og snille. Alltid begynner man med frasen: «kan jeg være så snill å få?». Trenden i Oslo som Bergen og Stavanger er at trafikkveksten øker. Fremtiden er ikke sprekkfulle motorveier og et hav av eksos. Men derimot Tog, T-bane og buss drevet på miljøvennlig energi. «Vi trenger dette » er heller språket man må begynne å ty til.

Det høres naturligvis uhøflig ut, men som man tar opp i artikkelen om MTR, så blir det for mye prat og ord. Disse to tingene bygger ikke T-bane, Bybane eller Bussway. Kun konkret handling skaper muligheter.
En trenger ikke ha godt påkostet utdannelse for å se dette og det klart.

Kostbart mot

NHO fortjener honnor for å snakke så klart og tydelig som de gjør. 1100 milliarder kroner er ufattelig mye penger. Men disse kan tjenes igjen også. Med renter til og med. Å satse på fremtiden, miljøet og effektiv kollektivtransport i storbyene vil lønne seg. Men vil politikerne være med på dette? Tør de å investere og se fremover?

Idèen om for eksempel to nye tunneler i Oslo som vil utgjøre til sammen èn ny sentrumstunnel er genial.
Klart det vil koste både penger og tid. Men hva er så alternativet? Det er ikke noe alternativ og dette ser NHO. De sier det ingen på Stortinget vil si.

SubwayNerd mener: at NHO er interesseorganisasjonen som både trafikantene såvel som politikerne bør begynne å lytte til. Ta dem seriøst, de gjør veien frem mot 2040 mulig.

Publisert  10.01.2014, 00:05
Oppdatert  10.01.2014, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.