23.04.2021

Metroens historie (1/2)

april 2, 2014 av  
Kategorisert under Subway, Verden

Året er 1863. Metropolitan Railway har åpnet. Det er dampdrevne lokomotiv som gjelder.
De kjøres under jorden i tubeformede stasjoner. Det var der alt begynte. Når elektronikken fikk sitt inntog i 1890 så var det klart for en ny tidsalder.

Fødselen av det som vi idag kjenner som metroen var godt igang.

De første tunnelene

I 1836 ble de aller første tunnelene bygd i Liverpool. 26 år senere kom London etter. 10. januar 1863 ble London Underground åpnet. Kjennetegnet for sine tubeformede tunneler etter cut and cover metoden.
Damp og lokomotiv. Ikke en særlig behagelig kombinasjon. Først til indre London by, så til de nordvestlige byområdene. Deretter kom vest, sør-vest og øst i byen.

I 1904 var alt ferdigstilt og da nådde man helt til ut på landet. Metroen ble bygget så langt som til Essex, Buckinghamshire og Hertfordshire. Verdens eldste og først metrosystem.

I begynnelsen var det innendørs og undergrunnsstasjoner. Først på 1900-tallet kom utendørsstasjonene over bakken.

Elektrifiseringen

Det var i bykjernen i London at elektrifiseringen begynte. Raskt økende befolkning og behovet for effektiv transport krevde sitt. Den ble åpnet i 1890. Bygget i dype tunneler med tubeform. Deretter fulgte Liverpool Overhead Railway i 1892 (nedlagt i 1957), Budapest Metro i 1896 og Chicago L i 1897. Dette var starten og nå fulgte New York City Subway, Paris Metro, Glasgow og Berlin fulgte etter.

Alt begynte med tre vogner og signalbelysning. Frank J. Sprague er mannen som fant opp hvordan å bruke strøm til full skinnegående trafikk.

Utviklingen i Europa

Budapest Metro var Europas første metrosystem som åpnet i 1896. Samme år åpnet Glasgow Subway i Skottland. Budapest var også de første som brukte kjørledninger fremfor strømskinner. I Glasgow brukte man kabeldrevne vognsett frem til 1935. Paris Metro åpnet i 1900 og Berlin U-Bahn i 1902. Med Berlin kom også en ny tid, ettersom de fleste stasjonene var over bakken.

Ting kan også ta tid. Athen Metro som ble åpnet i 1904 ut fra Athens-Piraeus Electric Railway, fikk først i 2011 det opprinnelige selskapet tilkoblet til sitt system. 107 år etter.

Utviklingen i Amerika

Boston har de eldste T-banetunnelene i USA og går helt tilbake til 1897. Det begynte med tunnel tilpasset kun for fire vogntog og to stasjoner i sentrum av byen. Den er fortsatt en del av metroen og Green Line. Senere ble lettmetro til tungmetro i takt med byens vekst.

I 1904 åpnet New York City Subway som er blitt metrosystemet i verden med stor M. Det begynte med diverse uavhengige selskaper fra sentrum City Hall til 145th Street. Deretter så forsatte utbyggingen til Manhattan med tunneler. Senere fortsatte det til Brooklyn, Bronx og helt ut til Staten Island.

På den sørlige halvkulen er Buenos Aires Underground eldst. Det ble åpnet i 1913 og opprinnelig som underjordisk trikk.

Artikkelen er omskrevet og oversatt fra Wikipedia sin engelskpråkelige artikkel.

HjemSide 2Fakta

Kommentarfeltet er lukket.