28.04.2024

Holder godt mål

mai 29, 2014 av  
Kategorisert under Norden, Oslo, Rapport, Subway

Hovseter T-banestasjon er en stasjon med lang historie. Som alle de andre vestlige linjene, begynte den som forstadsbane i 1935. Østeråsbanen, Røabanen og Lijordetbanen er vanligste navn brukt om stekningen.

Den har trafikkert med nummerne 6, 16 og i nyere tid som Linje 2 og 5.
18. mai i 1995 ble stasjonen gjenåpnet etter å ha blitt ombygd til metrostandard.

Solid stykke arbeid

Mens den østre delen av Linje 5 skinner, så er den vestlige delen langt mer sliten. Men noen stasjoner er hederlige unntak. Denne er en av de. Etter å ha ligget 300 meter unna gamle Huseby Skole Stasjon, ble det en helt ny tid her. Stasjonen ble forlenget og bygd i solid mur med 10 adkomstpunkter og deler av stasjonen er bygd inn i tunnel. Smart trekk.

Alle grunnflatene er solide på stasjonen. Det man bør fokusere på, er å bytte ut skiltingen, T-baneboardsene og få opp noen skikkelig leskur. Ny asfalt på plattformene hadde heller ikke vært dumt. Men det er også alt som trengs å gjøre her, inntil videre.

Ligger sentralt til

Et annet stort pluss med stasjonen, er dens sentrale beliggenhet. Rett ved stasjonen så ligger Persbråten Videregående Skole og Huseby Skole. Gardeleieren på Huseby er også rett i nærheten. Blokkbebyggelsen på Hovseter er også bare noen minutter unna. Ikke verst og godt planlagt av Sporveien. Med årene har også ny begyggelse og matbutikk kommet til ved stasjonen.

En annen artig kuriøsitet er broen og de «oppgående» adkomstpunktene i vest. Det skaper en slags optisk illusjon og får de til å se ut som om stasjonen har to broer. Fiffig. Ingen andre av T-banesystemets stasjoner har en slik løsning.

Signaturstasjon? Nei, så langt vil ikke SubwayNerd dra dette. Men at den holder godt mål? Javisst.

For fremtiden?

Spørsmålet som ofte stilles med Røabanens stasjoner er fremtiden? For denne stasjonen er det langt lysere. Den er åpen og stor nok til å takle rushtrafikk. Noen oppgraderinger bør finne sted i nær fremtid,
mens selve byggmassen er i bedre stand enn ellers på strekningen. Det er imponerende og trygt for de reisende.

Utfordringer? Vil det gå bra med to avganger i kvarteret her? Svaret er ja på begge. Vedlikehold kreves selvsagt og det bør være vektere innom stasjonen med viss regelmessighet. Er Sporveien og politikerne smarte, så setter de av penger til litt forefallende arbeid her.

Da kan stasjonen og området rundt holde i minst 10-15 år.

HjemHovseter T-banestasjonLinje 5

Kommentarfeltet er lukket.