21.11.2019

Linje 6 – Tilstandsrapport (2/2)

august 23, 2015 av  
Kategorisert under Norden, Oslo, Rapport, Subway

Hvordan står det egentlig til med Linje 6? Bedre kjent som Sognsvannsbanen og Ringen. Den har 18 stasjoner og går fra Sognsvann til Storo. Herfra går den videre som Linje 4 til Bergkrystallen.

SubwayNerd tok turen for å gi en fullstendig situasjonsrapport.

Stortinget T-banestasjon: er 12 stasjon på Linje 6. Den andre store T-banestasjonen i systemet hvor det er full rulle fra morgen til kveld 24/7 hver dag i året. Den trafikkerer Linje: 1,2,3,4 og 5 i tillegg. Stasjonen er også den eneste med to sidespor og enkeltspor på hver plattform.

Den mest komplekse stasjonen? Ja. Men skiltingen er god. Noen grep med tanke på belysning bør gjøres.
Ellers er den svært nære å være en signaturatasjon. Karakter: 4 av 6 mulige.

Jernbanetorget T-banestasjon: er 13. stasjon på på Linje 6. Kanskje den aller travleste stasjonen av alle i T-banens system. Den trafikkerer Linje: 1,2,3,4 og 5 i tillegg. 24 avganger i timen er innom stasjonen som binder øst,vest, nord og sør i Oslo sammen.

Stasjonen holder godt mål. Allikevel så er den for dårlig skiltet, belysningen er også under enhver kritikk.
En annen og minst like alvorlig ting, er at den er sårbar for vannskader og flom ved regnvær. Den kanskje aller mest befolkede knutepunktsstasjonen bør ha bedre flomsikring. Karakter: 4 av 6 mulige.

Grønland T-banestasjon: er 14 stasjon på Linje 6. Denne er en av de minste i fellestunnelen. Den trafikkerer daglig linjene: 1,2,3,4 og 5 i tillegg. Nivået på stasjonen er blitt mye bedre og en oppussing i 2012-2013 gjorde susen.  Den er godt besøkt på daglig basis. Karakter: 4 av 6 mulige.

Tøyen T-banestasjon er første stasjon i fellestunnelen. Den er 15. stasjon på Linje 6. Den trafikkerer daglig linjene: 1,2,3,4 og 5 i tillegg. Stasjonen er også den eneste med to sidespor og ett enkeltspor.
«Tidens tann» har tygget denne stasjonen sløv. Her stinker det urin, det er dunkelt og slitasjen synes.

Skiltingen er dog blitt mye bedre og el-tavlen på serviceområdet er interessant. En heloppgradering er på trappene. Karakter: 2 av 6 mulige.

Carl Berners Plass T-banestasjon: er en bindeledds og knutepunktsstasjon i Oslo Øst. Dette er 16. stasjon på Linje 6. Den trafikkerer også daglig Linje 5. Øst, vest, sør og nord i byen bindes sammen her. Den er godt besøkt og travel. Selve stasjonen og stasjonsområdet er et annet kapittel.

Noe av stasjonen er oppusset, andre deler er i fritt forfall. Denne stasjonen og hele stasjonsområdet trenger sårt en storoppgradering. Men den har allikevel potensiale. Karakter: 3 av 6 mulige.

Sinsen T-banestasjon: er 17 og nest siste på Linje 6. Den trafikkerer også linjene 3 og 4. Det er kort vei herfra til trikk og buss. Den er tredje av hovedstasjoner i T-baneringen. I tiden fremover blir den også et
bindeledd mellom T-baneringen, Lørenbanen og Grorudbanen. Karakter: 4 av 6 mulige.

Storo T-banestasjon: er 18. og siste stasjon på Linje 6. Den trafikkerer også linjene 3 og 4. Den er andre av tre hovedstasjoner i T-baneringen. Enkel i utseende og vesen. Den skiller seg ikke ut på noen måte.
Men den fungerer.

Rett ved stasjonen er det trikke og bussforbindelse. Toget går også 200 meter unna stasjonen.
Karakter: 3 av 6 mulige.

Side 1

Konklusjon: 4 stasjoner holder mål. Men to bør oppgraderes umiddelbart.

Publisert  23.08.2015, 21:05
Oppdatert  24.08.2015, 00:30

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.