21.11.2019

Fremtidens T-bane = Direkte handling

august 24, 2015 av  
Kategorisert under Aktuelt, Norden, Oslo, Rapport, Subway

Nylig presenterte Ruter sin kjøreplan for 2016-2060. Mange var og er spente. Hva nå? SubwayNerd har også gjort seg sine tanker om dette. Hva er så T-banens fremtid og
hvor er den? I denne artikkelen skal noen tanker luftes.

Bygg reis deg og bli til.

Direkte handling

I skrivende stund er det bygging på gang. Noe går sakte og noe skyter fart. Ruter sin rapport for 2016-2060 inneholdt mange ord. Den inneholdt også ønsker, tanker, skisser, grafer og tanker. En slags kommunal ønskeliste er beste måten å oppsummere dette på. Ord og ønsker er fint, men konkret er det bare snakk og kun det. Når Lørenbanen og nye Løren stasjon står klart, blir det interessant.

På omtrent samme tid skal Linje 3 etter planen også være klar med flunkende nye stasjoner og Nydalen
skal og være klar i nyoppusset. Hva skjer så? Det spør mange seg om og SubwayNerd er en av dem som lurer. Fremtidens T-bane blir ikke med fine ord på papir det er sikkert. Kun ved direkte handling.

Nye trender og krav

I tiden som kommer vil Oslo vokse som by. Akershus vil vokse som fylke. Det krever nær sagt umiddelbar handling. Nylig gikk statsministeren ut og lovet 50 milliarder kroner til kollektivtrafikk. Ja, det er den tiden nå. De nye tidene, trendene og kravene sier: ny fellestunnel, nye stasjoner og nye linjer.

Nye linjer som anbefales: Ahusbanen med fire nye stasjoner og Ahus som ny endestasjon. Fornebubanen
med i alt 13 stasjoner.

Ny fellestunnel med stasjoner på Bislett, Grünerløkka, Bryn og Majorstuen er også viktig.
Stortinget burde også bygges ut med nytt dyp-stasjonsnivå.

Ny stasjon på Majorstuen bør også bygges over etapper og tid slik at nåværende trafikk ikke blir hemmet i for stor grad.

Andre stasjoner som bør bygges: Homansbyen, Bjørndal, Rykkinn, Gjelleråsen, Olavsgaard og Sagene.
Oppgrader også: Linje 1 totalt med ny stasjon på Diakonhjemmet. Skrinlegg forøvrig Gulleråsen.
Vinderen og Slemdal bør også få nye stasjoner.

Handling og ikke prat

Det aller viktigste for fremtidens T-bane er at Ruter og politikerne slutter å snakke. At Sporveien får de bevilgningene de trenger og setter igang å bygge. Folk vil reise fra A til B og tilbake. Fint snakk, store ord, løfter eller pene bokstaver på glatt papir er uinteressant. Direkte handling er det de reisende vil ha når alt kommer til alt.

Det er her fremtidens T-bane ligger. Å forstå behovet og se hvor «korken er tett». Politisk vilje er også viktig. Samferdselsbyrå Guri Melby (V) sier jo at T-banen er rustet for fremtiden. Det kan både bestrides og diskuteres.

Men haster det sånn da? Ja, det haster. Innen 2020 vil det bo over en million mennesker i Oslo. Det sier seg selv at grep må gjøres innen den tid der. Nøkkelen ligger i når, hvor og hvordan. Hvor begynner man først?

På Bryn og derfra hele veien til Fornebu. Det er SubwayNerds anbefaling.

Publisert  24.08.2015, 01:00
Oppdatert  24.08.2015, 01:10

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.