21.04.2019

Bubba ut og Elfi inn

september 27, 2015 av  
Kategorisert under Foto, Nerderier, Norden, Oslo, Subway

Det å få et nytt kamera i hus er alltid stort og en opplevelse. Denne uken har vært spesiell i så måte. Da hadde det allerede vært i hende i seks dager. Klok av skade fra sist gang så har man ventet litt.

«Kraftpluggen» har byttet plass med «småen» og har tatt over.

Snikende tiger i lomma

Ikke bare er overskriften morsom, den er til og med fakta. Først vil jeg begynne med å få takke VampBea og hennes gode kontakt. At de har holdt ut med alt gnålet mitt de siste ukene. La meg få presentere «Elfie«. Han er fetteren til «Bubba» som har reist «hjem». Han er skarp og har lært av sin onkel.

Med sine 99,7 x 57,6 x 22,4 mm mål og 147 gram så skulle man ikke tro at dette akkurat er en tiger. Husk at størrelsen ikke alltid betyr alt. I foto, filming såvel som i MMA eller i livet ellers. Full HD, muligheten for Wi-Fi bruk og spekket med spesifikasjoner en glad amatør bare kan smile av.

Stål og tæl

At hva da? Stål? 32 ulike kameramoduser under program. Filming i full HD, tilt-shift, toy-cam og zooming 12x ut. Og det har blitt testet ut i felten. Til noens glede og andres frustrasjon. Kvaliteten er glimrende. Kanon. Canon Ixus 265 HS for å være mer spesifikk. Dette er mitt femte digitalkamera. Og forhåpentligvis det siste på lang lang tid.

«13th Avenue» eller «Blacky» er kallenavn på mine følgesvenn. Kjært kamera har mange navn vet du.
Hottest? Nei. Fortsatt ikke Side 2 eller Side 3. Det har tæl og er blitt en del av min foto og videokamera
rigg.

Jaktredskap

Tiden. Tidene. Øyeblikkene. Muligheten. En glad amatør som i amatørfotograf og filmer er alltid på jakt etter motiver. Bilder. Levende bilder. Øyeblikkene som gir blinkskudd. Det er klart for tjeneste og vil bli brukt til metrofotografering og filming. Men vil også definitivt gjøre nytte i andre lag. Dette er en flott følgesvenn.

Det går i ett med der man er på. På mono eller tri. På stativ såvel som i håndflaten. Knips og løp, zoom og fang. Full fokus og ikke noe tull. K for kvalitet. Jeg er Canoned for livet. Ikke uten grunn heller.

Sluttkommentar: Elfie er allerede blitt satt i arbeide og har levert mange gode filmklipp. Etterhvert kommer også actionbilder og andre morsomheter som også funker på T-banen. Det blir spennende fremover nå.

Publisert  27.09.2015, 20:00
Oppdatert  30.09.2015, 18:00

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.