19.06.2019

Ventetiden er snart over for Linje 3

desember 12, 2015 av  
Kategorisert under Aktuelt, Foto, Norden, Oslo, Rapport, Subway

Det er godt over åtte måneder siden Linje 3 og Østensjøbanen ble stengt. Gammelt er revet og nytt er iferd med å bli bygget. Hva er tilstanden? Når gjenåpnes strekningen? SubwayNerd tar saken og undersøker.

Mer spennende enn julekrimen? Neppe. Men spennende er det.

Sporveien i rute

Ingressen er i seg selv sterke ord. SubwayNerd kan med hånden på hjertet si at det er spesielt. Men så er dette spesielt. En av de eldste linjene i T-banens system er iferd med å bli helt nytt. Det er historisk og selvsagt svært gledelig. For ikke mange dagene siden kunne Ruter fortelle at strekningen fra Brynseng til
Bøler skal gjenåpnes 10. januar 2016.

Bygger-bane

Helt frem til Mortensrud åpnes det for full trafikk i 2016. Nærmere sagt 3. april. Ett helt kalenderår etter stengningen. Det mures, støpes, graves, fikses og er full rulle fra morgen til kveld nå. Nordstrands Blad har også en reportasje om saken.

Strekningsmessig later det til at stasjonene fra Godlia til Bøler snart er ferdig. Mulighetene til å ta bilder har ikke vært så gode som først antatt. Men det jobbes med saken. Sporveien ser faktisk ut til å klare fristen.

Bra ting i vente

Godlia, Skøyenåsen og Oppsal er blitt tatt i øyensyn. Det man kan rapportere om her er nesten ferdigstilte stasjoner. De ser svært bra ut. Av disse tre skiller nok Skøyenåsen seg ut. Det lille man har sett av Ulsrud er også fint. En ting man kan legge merke til på de førstnevnte stasjonene er: to leskur. Minuser? Ja. Så og si alt av vegetasjon er rensket bort. Betong og glassfibermasser er det nye.

Ser man bort fra dette, så lover det hele veldig bra. På Skøyenåsen er det laget ny adkomstvei og et større sykkelskur. Fargene er lysere. På Oppsal er det laget adkomstvei fra Oppsal Sykehjem. Et pluss er at man har latt det være igjen trær på Godlia. Den vil nok skille seg ut igjen. Godt er det.

Både bra og gledelig er det at man nå også får to avganger i kvarteret. Trolig så gjøres dette for å møte økt etterspørsel og for å koble Linje 3 og 5 sammen. Fortsatt gjetning dog. Bra ting er uansett i vente.

Et solid løft

Dette er uten tvil et solid løft for Linje 3 og Østensjøbanen. Når signalanlegget etterhvert byttes ut, så er det hele komplett her. Da blir 3B (heldigvis) historie. Ventetiden er snart over og det gleder mange seg til. Tanker? Javisst. SubwayNerd nøyer seg kun med å si: tommel opp. Ferden fremover skal dokumenteres. Med bilder og film.

2016 er straks her. 10. januar og 3. april blir gledens dag. Sporveien ser ut til å levere. En fyldigere rapport fra alle stasjonene vil komme iløpet av vinteren og våren neste år. Et nytt kapittel i historien
er nesten klart til å meisles inn i metallet.

Publisert  12.12.2015, 00:05
Oppdatert  12.12.2015, 00:30

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.