19.02.2020

Nettstedet: mål og mening

april 2, 2014 av  
Kategorisert under Subway

SubwayNerd.com er et nettsted som er dedikert 100 % til metroen. I Oslo og hele verden.
Dette gjenspeiler seg i fotografier, informasjon, rutekart, artikler, webdesign og dokumenter. Informasjon om sanntid, priser, forsinkelser eller drift finnes ikke her.

Det er Ruter ansvarlig for. Nettstedet drives og eies av Thomas.

T-bane i bilder og tekst

Hva er målet med nettstedet? Hva vil du? Klassiske spørsmål som alle lærere innen web og data stilte for 10-12 år siden. Bakgrunnsmessig har dette vært en interesse siden 1992. I 1997 ble fotointeressen født i meg. I 2008 ble interessen for T-banen tatt til et nytt nivå og i 2014 sto man frem som en SubwayNerd. T-banen har vært en del av livet mitt igjennom så og si hele livet.

Selvsagt finnes fakta, historikk og et knippe bilder på Ruter og Sporveien sine nettsider. Wikipedia har også sitt. Men her sees det fra en reisende, en kunde og en nerds synsvinkel. Ikke-kommersielt, ikke-striglet og ikke-politisk korrekt til enhver tid. Men så saklig som mulig. Med interesse og pasjon.

T-banen på lokal såvel som verdensbasis skildres gjennom artikler, dokumenter, bilder og en blanding av fakta, statistikk og egne ord i tekstform. Uten vinning, men av interesse og nysgjerrighet.

Rett på sak

SubwayNerd sier ting som de er og kan tillate seg å være kritiske, ha meninger og komme med tips til Sporveien eller Ruter. Det er også viktig å legge merke til at dette er 100 % uoffisielt og man samarbeider ikke med noen eller er «talsrør» for noen eller noe. Dette betyr at det oppgis hvor teksten er fra i linker eller via kildehensvisningene.

Lokalt, er bildene tatt selv. Målet er også på sikt å kunne ta egne bilder på verdensbasis og bruke dem. Rettigheter, klausuler og korrekt kildehenvisning settes høyt. Noe annet er å invitere til problemer på alle vis.

Smalt og tilgjengelig

Det finnes garantert mange interesseforaer for Jernbane og metroentusiaster på nettet. Dette nettstedet er sett fra en SubwayNerd sine øyne. I tekst, bilder, statistikk og fakta. Det er smalt ja, men tilgjengelig for alle. Får akkurat du noe nytte av nettsidene, så er det ypperlig. Men er såpass realistisk at man vet at dette ikke vil bli en hit eller «hot». Det er heller ikke målet.

Hobby, interesse, glede og tilgjengelighet er de viktigste faktorene her. Å kunne dele dette med andre er fint og spennende. For spørsmål, tanker eller informasjon, bruk kontaktskjemaet.

HjemInfo

Kommentarfeltet er lukket.