05.08.2020

Linje 2015

desember 20, 2014 av  
Kategorisert under Nerderier, Norden, Oslo, Subway, Tanker

I ordet Linje 2015 kan det egentlig ligge så mangt. Men SubwayNerd oppsummerer 2014 og ser på 2015. Hva ga dette året og hva bør gjøres neste år? Noen tanker om det kommer altså i denne artikkelen.

Heng med videre og ta en titt på dette, som så langt er årets høydepunkt på verdensbasis.

Åtte års venting er over

2014 er ikke så vanskelige å oppsummere T-banemessig i Oslo. Februar begynte med en ny prisøkning og månedene gikk, mens man ventet tålmodig på at Kolsåsbanen skulle ferdigstilles. I oktober ble den åpnet med brask og bram. Men SubwayNerd spurte om hva med den nord-østlige delen. Svar var ikke å få.

Eller med andre ord: Sporveien har ingen planer og har tenkt å la strekningen fra Tveita til Ellingsrudåsen forfalle helt.

Åtte års venting er over og SubwayNerd tipper at det (minst) går åtte år før den motsatte delen av strekningen pusses opp. Kanskje et endelig vedtak om Ahusbanen kan få fart på sakene. Vel vitende om at man er i overkant optimistisk.

Et spennende prosjekt er dog Lørenbanen. I området rundt Økern så sprenges det, bores og arbeides.
Dag som natt. Samferdselsbyråden sier hun liker smell. Kanskje smelle til med en ekstrabevilgning til Ruter?

2015: et aktivt år

Året som venter for dør tegner seg til å bli et aktivt år på alle linjer. I Mars eller April så gjenåpnes traseen mellom Sinsen og Carl Berners Plass etter ni måneders stegning. Linje 3 skal så i april oppgraderes fra Godlia til Bogerud til full metrostandard. Hva med Skullerud og Mortensrud? Nei, det har ikke Sporveien penger til. Skal man le eller gråte? SubwayNerd rister bare oppgitt på hodet.

Det får tale sitt språk. Meningen er også at Nydalen T-banestasjon skal oppgraderes med ny rulletrapp, mens Tunnel Of Light skal avinstalleres. Hva med betongdekket på plattformen? Nei, det svarer Sporveien heller ikke på. Nok en gang rister man oppgitt på hodet.

Noen tanker

Da er vi kommet til delen der SubwayNerd skal komme med sine tanker. Det første er at man må bruke den tiden som trengs på Nydalen og gi hele stasjonen en totaloverhaling. Det trengs. Etter 12 år er den ikke lenger den fineste stasjonen. En annen ting er at Sporveien må legge press på politikerne og få en avklaring på hva man skal gjøre med ny sentrumstunnel, Fornebubanen og Ahusbanen.

Så til Linje 3. Hvordan man i det hele tatt vil prosjektere noe så omfattende uten å ha full finansering i boks, er vanskelig å forstå. Dette er ikke Ludo eller Lotto, men realiteter. Sporveien fremstår som en pølsebu i finansdistriktet i byen når de holder på slikt.

Ikke bare er dette pinlig for dem og politikerne, men også for de reisende. Hva tar Sporveien kundene sine for? Prisøkning for å gi mer til fremtidige oppgraderinger? De må tro vi som bruker T-banen daglig, er stokk dumme. De tar feil. Veldig feil.

Sist men ikke minst, så bør det være mer vakthold og gjerne Politi tilstede på byens 100 T-banestasjoner.
Så man kan få bukt med grafitti, vandalisme, sabotasje og utrygge reiseforhold.

Uansett: så blir det spennende å se hva som skjer. Og hva som ikke skjer, men blir med praten. Med Linje 2015 på vei mot fremtiden. Sånn cirka.

Publisert  20.12.2014, 00:30
Oppdatert  20.12.2014, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.