18.04.2024

Linje 3: oppgradèr alt eller ingenting

november 19, 2014 av  
Kategorisert under Norden, Oslo, Rapport, Subway

Igår ble det klart at Linje 3 skal oppgraderes til full metrostandard. Det ble også klart at Sporveien mangler 200 millioner kroner og har utelatt stasjonene Skullerud og Mortensrud. Ett år med buss for bane og skranglete spleiselag er oppsummeringen sålangt.

SubwayNerd har tanker om dette i denne artikkelen.

Helhetelig planlegging

Det første som møter en her er lykke og fromme prinsippet. Ruter og Sporveien har gjort dette før og gjør det altså igjen. Noe som blant annet fører til at halve Linje 2 er iferd med å falle fra hverandre, mens den andre halvdelen er ny. Det fremstår som lite gjennomtenkt, dårlig planlagt og rett og slett useriøst. For Sporveiens skyld kan man bare håpe og ønske at de vil få 200 millioner ekstra bevilget.

Om så ikke skjer, vil de fremstå som klovner i et landskap der etterspørselen og behovet øker fra dag til dag. Daglig reiser tusenvis av mennesker med Linje 3 fra Mortensrud og hele veien til Sinsen. De må i et års tid over på flere busslinjer og så vet ikke Ruter om de kan bygge alt. Det er til å bli matt av.

Helhetelig planlegging er det som kreves nå, særlig med tanke på at nettopp denne linjen skal knyttes sammen med T-baneringen og Grorudbanen. Noe som vil gi et betydelig løft. Da holder det ikke med «kanskje eller vet ikke».

Sett på vent

Skal man oppgradere en linjestrekning så må det være nøye planlagt. SubwayNerd er skeptisk. Dette er ikke nøye planlagt, dette er ønsketenkning og da vil man få ett nytt «Linje 1 tilfelle» med hastverkløsninger og 24 timers tankegang. Ruter og Sporveien bør derfor være ærlige og åpne om situasjonen. Mangler det penger? Sett isåfall prosjektet på vent i ett år for å få ekstra midler tilgodesatt.

Linje 3 skriker etter en oppgradering. Men hvis det er slik at man ikke har penger nok, så frarådes dette.
Det vil koste mer enn nødvendig og skape forvirring for de reisende. Ingen er tjent med en kaotisk og uoversiktelig situasjon.

Publisert  19.11.2014, 20:00
Oppdatert 19.11.2014, 21:00

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.